De Witte Duif anno 1916


De Witte Duif anno 2013

Reeds 5 generaties

1ste generatie
In 1916 begint René Goemans in de Mechelsestraat een zaak voor werkkledij op maat. Omdat de vraag naar maatkledij groot is, verhuist de zaak 8 jaar later naar een groter pand in de Kortestraat.

2e generatie
In 1934 neemt zoon Marcel de zaak over. Nog altijd is werkkledij de specialiteit van het huis, maar Marcel wil het aanbod verruimen en voegt geleidelijk aan ook confectie toe.
Dat was een goede keuze want na de Tweede Wereldoorlog groeit de verkoop van confectie enorm. Marcel koopt in 1948 een aanpalend pand aan de Parijstraat 11. Ze verbinden in 1956 beide winkels en zijn daarmee één van Leuvens grootste aanbieders op vlak van confectie en maatkledij.

3e generatie
Wanneer dochter Mady Goemans in 1953 trouwt met Georges Vrebosch is ook hij meteen gebeten door de herenkledij en doet zijn intrede in het bedrijf. Wanneer vader Marcel met de invoering van de BTW in 1971 het helemaal voor bekeken houdt, nemen Mady en Georges het bedrijf over.

4e generatie
Zoon Francis Vrebosch huwt in 1977 zijn huidige echtgenote Ingrid Theys en sinds 1995 hebben ze officieel de fakkel van Georges Vrebosch overgenomen. Inmiddels hebben ze een ruim aanbod van goede merken in huis, die ze combineren met maatwerk.

5e generatie
Ook zoon Filip Vrebosch is al sedert zijn kinderjaren actief in de familiezaak en neemt nu de fakkel over.